MPM 2015 – IV. kolo & raport ze závodů z Ostravy Vítkovic

16.09.2015 20:30

 

Čtvrté kolo Moravského poháru mládeže 2015 proběhlo 12. 9. 2015 v Ostravě Vítkovicích na venkovní lezecké věži, kterou spravuje Blok Centrum, o. s. za účasti 93 dětí doslova z celé Moravy, ale také několika závodníků z Polska a Slovenska.

Počasí nám tentokrát velice přálo. Atmosféra byla díky sluníčku hezkému prostředí parku J. Jabůrkové a zdravě soutěživému naladění závodníků velmi příjemná. Děti lezly 4 cesty, které byly postaveny Kubou Dvouletým tak, že  první 2 z nich byly lehčí, aby si děti zalezly a na těch dalších dvou se měly rozřadit…Tentokrát to platilo pouze pro nejstarší kategorii A chlapců a dívek a kategorii B chlapců, kteří se rozřadily pouze na 4 cestách a to tak, že Kuba Skočdopole z HO Lipník  vyhrál kategorii A chlapců, Jana Ondřejová z Rocky Monkeys Brno zase kategorii A dívek a Rosťa Holík z HO Studénka dominoval kategorii B chlapců.

V dalších kategoriích už si některé děti zalezly více a rozřazovaly se na cestách z vyšších kategorií – mezi dívkami kategorie B nakonec zvítězila po pěkném souboji Daniela Žalská z HK Orlová, mezi chlapci z Céčka vítězství vybojoval Martin Mikulec z Vertikonu Zlín. Dívky C těsně porazila Martyna Ciechanowska z GTW Gliwice .

Více se pak bojovalo v kategorii D chlapců i dívek, kdy se děti musely rozřazovat na dalších 2 cestách – po pěkných dramatických soubojích pak prvenství vybojovali Daniel Slovák z Rocky Monkeys Brno a Karolina Gendová z Korcle, TendonBlok Ostrava.

Nejmenší děti z kategorie E bylo také obtížnější rozřadit – všechno pro ně bylo lehké – nakonec ale rozhodl čas přelezu šesté cesty a v kategorii E chlapců zvítězil Jaroslav Šikula z HO Adrenalin Prostějov a mezi E dívkami byla nejlepší Mariana Janošová.

Závod skončil k radosti všech čekajících rodičů docela brzy a po vyhlášení výsledků a předání cen se v 16:30 mohli všichni rozjet do svých domovů. Přitom v úhrnu odlezli závodníci bez mála 400 soutěžních cest(!) a vyhodnocení byli všichni závodníci a ne jen medailisté.

Děkujeme proto všem, kteří závod podpořili. Jmenovitě firmám Lanex, Autocont, Metolius, CT-Climbing Technology, Nutrend, RockPoint a městu Ostrava. A samozřejmě všem ochotným rodičům a těm, kteří se na této akci podíleli…DÍKY!!!

 

 

Fotky ze závodu od Karla Návrata najdete zde.

Kompletní výsledky najdete na webu MPM www.moravskelezeni.cz.

Článek vyšel také na www.lezec.cz.

Saša Gendová